Fostul finanțator al echipei FC Național, Liviu Galan, a murit la vârsta de 68 de ani, anunțul trist fiind făcut de LPF.
Liga profesionistă de Fotbal a informat că Liviu Galan, fostul finanțator al echipei FC Național, a încetat din viață la vârsta de 68 de ani.
Liviu Galan a făcut parte din categoria celor care nu au dorit să fie în atenția opiniei publice. Aparițiile lui au fost rare în perioada în care a finanțat FC Național. Anunțul decesului a fost făcut de Liga Profesionistă de Fotbal.
„Liviu Galan, fostul finanțator al echipei FC Național, a încetat din viață. Întreaga familie FC Național este alături de cei greu încercați prin această fulgerătoare dispariție. Liga Profesionistă de Fotbal transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească!”, au precizat cei de la Ligă, pe site-ul oficial.
Liviu Galan suferea de ceva timp de probleme de sănătate, dar din cauza faptului că nu-i plăcea să fie în atenția opiniei publice, au știut despre suferința lui doar cei apropiați.
A ajuns să finanțeze echipa FC Național datorită relației de prietenie pe care o avea cu guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu. A fost unul dintre cei mai înfocați fani ai echipei naționale de fotbal a României. Pasiunea pentru fotbal l-a determinat să deschidă Şcoala de Fotbal „Nucet”.
FC Național a fost una dintre echipele de tradiție ale fotbalului românesc, iar continuatoarea de azi este FC Progresul București. Echipa a fost înființată în 1944, iar de-a lungul timpului a avut mai multe denumiri, însă abia în 1954 a apărut în denumire Progresul.
Printre cei mai cunocuți fotbaliști care au jucat la Progresul au fost Titus Ozon, Nicolae Oaidă, Viorel Mateianu, Dudu Georgescu, Mircea Sandu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal, sau Gino Iorgulescu, actualul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.
Progresul nu a reușit să câștige niciun titlu de campioană, dar a fost aproape de trei ori, când echipa s-a numit FC Național. A terminat pe locul 2 în sezoanele 1995/1996, 1996/1996 și 2001/2002.
În aceeași perioadă, gruparea din Parcul cu Platani, cum era cunoscută, a jucat și două finale ale Cupei României, mai precis în 2002/2003 și 2005/2006.
Nu au fost singurele momente când Progresul a lupta pentru Cupa României. Echipa a câștigat trofeul în 1960, după 2-0 în finală cu Dinamo Obor, și a fost învinsă în ultimul act în 1958 și 1997.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER